Asunnon sopiva myyntihinta ja arvo | Asunnon arviointi ilmaiseksi

Mainokset


Asunnon arvon ja myyntihinnan määrittämiseksi on helpointa ottaa yhteyttä kiinteistönvälittäjään tai varmuuden vuoksi vaikka 2-3 sellaiseen ja arvioittaa asuntonsa arvo. Yleensä tällainen hinta-arvion antaminen on ilmaista, eikä sido asunnon omistajaa mihinkään. Välittäjä arvioi sen hetkisen asunnon arvon muun muassa markkinatilanteen, asunnon laatutekijöiden ja toteutuneiden myyntihintojen perusteella. Monilla kiinteistönvälittäjillä on nettisivuillaan kaavake, jossa annetaan tarpeellisia tietoja asunnosta sen arvon määrittämiseksi. Tässä kaavakkeessa ilmoitetaan muun muassa asunnon tyyppi, pinta-ala, huoneluku, rakennusvuosi, sijainti, asunnon varustelu, yleiskunto, tehdyt remontit ja muita asioita.

Asunnon hinta-arvion perusteella voi myös saada tietoa siitä, kuinka haluttu oma asuntotyyppi ja asunnon koko tällä alueella on ollut. Jos kysyntä on ollut vilkasta, voi asunnon myyntihintaakin miettiä hieman ylöspäin välittäjien arvioista, mutta kuitenkin kohtuuden rajoissa. Ylihinnoittelu kun karkoittaa monet kiinnostuneet asuntoa etsivät heti kättelyssä.

Jos asunto ei ole kovin arvokas, jos se on esimerkiksi 60000 euron arvoinen yksiö Vantaalla, ei monesti kannata edes alkaa miettiä suurempia uudistuksia pienessä asunnossa joiden tarkoituksena on nostaa asunnon hintaa. Ihmiset arvostavat asioita aivan eri tavalla, eikä esimerkiksi uusi tapetti välttämättä miellytä potentiaalista ostajakandidaattia.

Vertaile kiinteistönvälittäjien asuntojen välityspalkkiot ilmaiseksi!