Podcast vs Radio

Podcastit ovat olleet olemassa jo yli vuosikymmenen ajan, mutta niiden määrittely välineeksi on edelleen jonkinlaista levottomuutta. Kannettavien, usein suoraan Internetiin liitettyjen laitteiden yleistyessä yleisö on siirtynyt perinteisistä radioasemista eteenpäin katsoviin podcasteihin. Tämä on myös nostanut internetissä olevien starburst pelien suosiota. Näyttää siltä, ​​​​että podcasteja on enemmän ja enemmän joka päivä. Vaikka podcasting jakaa monia tuotantokäytäntöjä radion kanssa, näiden kahden median välillä on joitain luontaisia ​​eroja. Podcasting on suhteellisen uusi lähetysmuoto, koska se helpottaa pääsyä luovaan äänentuotantoon yksilöille ja ryhmille, joilla ei ole lähetystaustaa. Näiden välineiden väliset rajat ovat hämärtyneet, mutta rajat ovat olemassa ja meidän on ymmärrettävä ne.

https://pixabay.com/images/id-1562354/

Mikä on Podcast?

Podcast on sekoitus lähetystä ja iPodia. Podcastit ovat sarja digitaalisia ääni- tai videotiedostoja, jotka esitetään jaksoina, jotka käyttäjät voivat ladata kuunnellakseen. Ääntä ja videota toistavien ja usein Internet-tuettujen kannettavien laitteiden yleistyminen on johtanut uuden mediamuodon, podcastien, kehitykseen. Ajatuksena on tuottaa ja jakaa sisältöä tietyistä teemaaiheista, jotka voidaan helposti ladata mobiililaitteisiin, jotta ihmiset voivat kuunnella suosikkipodcastejaan liikkeellä ollessaan.

Mikä on Radio?

Radio on taidetta lähettää ääniohjelmia yleisölle radioaaltojen avulla. Se on sokea media, joka iskee sekä lähetystoiminnan harjoittajiin että kuuntelijoihin ja vetoaa massayleisöön lähettämällä uutisia, musiikkia, säätietoja ja muita mielenkiintoisia ohjelmia yksittäisiltä lähetysasemilta. Nykyään radiota käytetään teknologioissa, kuten matkapuhelimissa, GPS:ssä, televisiossa, tutkaohjauksessa ja muissa.

Ero podcastin ja radion välillä

Radio on sitova media, joka koskettaa kaikkia, niin lähetystoiminnan harjoittajia kuin kuuntelijoitakin. Radioviestintä on tähän mennessä suosituin viihdemedia, ja radioverkot ovat laajentuneet laajoiksi organisaatioiksi vuosien varrella, ja ne ovat koskettaneet maailman joka kolkkaa paikallisten asemien kautta. Radio on taidetta lähettää ohjelmia yleisölle radioaaltojen avulla. Podcastit ovat tavallaan korjattua radiosisältöä, joka keskittyy tiettyyn aiheeseen tai teemaan ja esitetään sarjana digitaalisia äänitiedostoja kuuntelijoiden ladattavaksi ja kuunneltaviksi.

Ajoitus

Podcasting-käytäntö ei ole vain yksi radion iteraatio, vaan se on uusi mediamuoto, jossa tuotantotavat, esitys, yleisön sitoutuminen ja tarkoitus eroavat selvästi näiden kahden median välillä. Suurin ero näiden kahden välillä on aikataulutus. Sinulla on ennalta asetettu aikataulu radio-ohjelmien kanssa, joista sinun on noudatettava. Tarinoiden kerronnalle tai uutisaikaan tai päivittäisten säätietojen ajankohtaan on kiinteä aikataulu. Podcasteissa ei ole aikarajoitusta, sillä kuuntelijat voivat ladata ja kuunnella sisältöä milloin tahansa.

Yleisö

Toinen suuri ero podcastien ja radion välillä on yleisö, johon ne vetoavat. Radio on joukkoviestinnän väline, joka käyttää useita erityyppisiä sisältöjä vetoaakseen massayleisöön. Sisältö keskittyy erilaisiin aiheisiin pitäen samalla kuuntelijan kiinnostuksen mielessä. Radio houkuttelee uskollisen yleisön ja ottaa valtavirran mediaan enimmäkseen maaseutuväestön. Toisaalta podcastit houkuttelevat räätälöidyn ja monipuolisen sisältönsä ansiosta pienempään yleisöön. Yksi podcastin suuri etu on, että näet, kuinka moni ihminen on ladannut podcastin.

Sisältö

Suuri ero podcastien ja radion välillä on sisällön jakelu. Podcastit ovat sarja digitaalisia äänitiedostoja, jotka ovat enimmäkseen valmiita, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa kannettavan medialaitteen omaava voi ladata podcastin ja tallentaa sen laitteelleen ja kuunnella sitä milloin tahansa ja missä tahansa. Siellä on myös live-podcasteja, jotka esitetään livenä yleisön kuunneltavaksi reaaliajassa. Radio-ohjelmat sen sijaan ovat enimmäkseen suoria lähetyksiä, mikä tarkoittaa, että sisältöä ei voi muotoilla uudelleen tai muokata sen jälkeen, kun se on jo lähetetty. Podcastit voidaan muotoilla osioihin ja ne voidaan äänittää uudelleen.