Laavun rakentaminen

Tämä artikkeli käsittelee aihetta: Laavun rakentaminen.

Laavu on perinteinen eräretkeilijöiden ja luonnossa viihtyvien suomalaisten suosima suojapaikka. Laavu voi olla myös oiva lisäys omaan pihapiiriin tai mökkitontille. Tässä artikkelissa käsitellään laavun rakentamista, tarvittavia materiaaleja ja rakennuskustannuksia.Laavun rakentaminen on melko yksinkertaista, ja usein sen voi tehdä itsekin. Laavu koostuu yleensä katosta ja sen alla olevasta istumapaikasta. Katto voidaan tehdä esimerkiksi pressusta tai riippumatosta, joka on kiinnitetty puuhun. Istumapaikalle voidaan laittaa vaikkapa kivipohja tai hiekkaa. Tärkeää on, että laavu on riittävän suuri ja korkea, jotta sen alle mahtuu useampi ihminen.

Laavun materiaaleina voi käyttää monia eri vaihtoehtoja. Puu on yleinen materiaali laavun rakentamisessa, sillä se on kestävää ja helppo työstää. Kattoa varten voidaan käyttää pressun tai riippumaton lisäksi esimerkiksi peltiä tai tiilikatteita. Istumapaikan voi tehdä esimerkiksi kivistä tai betonilaatoista.

Rakennuskustannukset riippuvat paljon käytetyistä materiaaleista ja siitä, kuinka suuri laavu halutaan rakentaa. Yksinkertaisen laavun rakentaminen voi maksaa vain muutamia kymmeniä euroja, kun taas isompi ja monimutkaisempi laavu voi maksaa useita satoja euroja.Laavun rakentamiseen voi myös tarvita luvan, sillä se luetaan rakennukseksi. Rakennusluvan tarve riippuu kuitenkin muun muassa laavun koosta ja sijainnista, joten on hyvä tarkistaa asia oman kuntansa rakennusvalvonnasta.

Laavun rakentaminen voi olla hauska ja palkitseva projekti, joka luo viihtyisää ilmapiiriä pihapiiriin tai mökkitontille. Käytännöllisyytensä lisäksi laavu voi tarjota myös tunnelmaa ja viihtyisyyttä erilaisiin tilaisuuksiin ja retkille.
Linkkejä:
OP: Ensiasunnon ostajan opas
IS: Artikkeleita liittyen asuntoihin ja asumiseen
HS: Asuntokauppaan liittyviä artikkeleita
Ylen asuntoihin ja asumiseen liittyviä uutisia